Geplaatst op Geef een reactie

Andere wijn bij asperges

Wil je eens een andere wijn bij je asperges in plaats van de klassieke Pinot blanc?

Wist je dat Portugese vinho verde ook heel goed past bij asperges? Probeer het maar eens. Thuis was het al onze favoriet en ik raadde het een aantal klanten aan die er steeds voor terugkomen. Dus hou je van het witte goud? Zorg dan dat je deze lichte witte wijn in huis hebt!

Dit is mijn persoonlijke thuisrecept voor vrij klassieke asperges:

Een pond witte asperges goed schillen en de houtige onderkant eraf snijden of breken. Koken zoals je dat liefst doet (ik vind 15-20 minuten het lekkerst, maar dat is voor ieder anders). Kook een aantal eieren, pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Smelt 50-75 gram half gezouten boerenboter en doe de eieren erdoor. Schenk dit op het bord over de asperges met dungesneden plakken beenham erbij en een goed glas wijn.

Wil je meer bijzondere aspergerecepten? Die vind je op hier bij het aspergecentrum >

Aanbieding in de wijnwebshop:

Omdat ik met extra hoge korting de nieuwe oogst kon inkopen en dat met jou wil delen, krijg je maar liefst 22% korting bij aankoop van 6 flessen of meer. Zolang de voorraad strekt..

https://shop.desmaakboutique.nl/nl/areal-vinho-verde-colheita-selecionada.html

Geef een reactie