Geplaatst op

Klassieke omelet met Comté

Dit is een recept uit het kookboek Bistrotier van Stéphane Reynaud. Een heerlijk boek met 80 pagina’s over drank en 400 pagina’s over gerechten en de combinatie van die twee. Je begrijpt dat dat voor mij onweerstaanbaar is. Uit dit boek deel ik graag twee recepten met je, waarvan de Klassieke omelet met Comté voor twee personen:

Snijdt twee plakken gekookte ham, 3 stengels bieslook en 50 gram gerijpte Comté kaas klein. Breek en klop 6 eieren in een kom en voeg zout en peper toe. Verhit 15 gram boter in een pan met antiaanbaklaag tot hij lichtbruin is. Voeg een eetlepel olijfolie toe. Giet de eieren erbij en kop 15 seconden met een spatel. Doe de overige ingrediënten erbij en bak het geheel 5 minuten op laag vuur of tot het naar wens gaar is.

Lekker recept voor de lunch of de Paasbrunch.